0001
Jouw score

Hoe hoger je score, hoe meer je ziet

Nieuwsgierige mensen worden beloond! Hoe meer je scrolt, klikt, kijkt en leest, hoe meer je ontgrendelt. Ga op avontuur en speel deze site helemaal uit.

Magazine voor Spirit Pleegzorg

Spirit_header_1920x1080

Een thuis maken voor kinderen die niet van jou zijn Hoe doe je dat?

Pleegouders zijn er in allerlei soorten en maten. Van mensen die langdurig kinderen opvangen uit hun eigen netwerk, tot mensen die in het weekend of vakanties hun huis openstellen. Ze hebben één ding gemeen: ze maken allemaal een ‘thuis’ voor kinderen die niet van henzelf zijn. Een uitdaging die veel oplevert, maar soms ook gewoon ontzettend moeilijk is. Samen met Spirit Pleegzorg maakte GH+O daarom Thuismakers, een nieuw magazine met ruimte voor álle kanten van het pleegouderschap. De uitdagingen én het plezier. De tegenslagen én het succes. Ondersteund met persoonlijke verhalen, sprekende illustraties en verhalende fotografie. Zodat alle soorten pleegouders zichzelf in het magazine van Spirit herkennen. En zich erdoor kunnen laten inspireren.

Afbeelding
overzicht

Hoe laten we pleegouders zich gewaardeerd voelen?

Na 22 jaar was het blad van Spirit Pleegzorg toe aan een update. Zowel qua uitstraling als inhoud. En met alle recente veranderingen in de pleegzorg is het nog belangrijker geworden dat bestaande pleegouders, pleegouders blijven. Samen met Spirit-medewerkers en pleegouders brainstormden we over rubrieken, onderwerpen, de stijl, de toon en de naam. Want hoe zorgen we ervoor dat pleegouders zich gewaardeerd voelen, en tegelijkertijd worden uitgedaagd om zich te blijven ontwikkelen?

Spirit_opengesprek2

Met Thuismakers geven we pleegouders een plek waar ervaringen openlijk gedeeld kunnen worden, zowel de mooie als de moeilijke. En waar ruimte is voor verschillende meningen en perspectieven. Het blad draait om persoonlijke verhalen, want pleegzorg gaat toch vooral over mensen: pleegkinderen, pleegouders én pleegzorgmedewerkers. Daarnaast sterken we pleegouders in hun opvoedersrol en dagen we hen uit zich te blijven ontwikkelen. Met praktische tips van experts en ervaringsdeskundigen die ze meteen kunnen gebruiken. Verder is Thuismakers ook gewoon een ‘leuk’ blad, met bijvoorbeeld recepten en een rubriek als 'Samen thuis, Samen uit' met tips voor het hele gezin. Want wat plezier betreft zijn pleeggezinnen echt niet zo anders dan niet-pleeggezinnen. 

Eerlijk en open praten over pleegzorg
spirit_collage6
spirit_collage5

"Pleegouder zijn vraagt om flexibiliteit, veel geduld en de wil om te blijven leren”

spirit_collage1
spirit_collage4

Een goed basisnummer om op voort te bouwen

Afbeelding
spirit_overzicht_2

Wij gebruiken cookies op deze site om jouw ervaring te verbeteren.